Persoană fizică ofer împrumut fără garanții. Ar trebui sa te feresti de astfel de anunturi?

În vremuri de criză economică, mai ales când lipsește ajutorul instituțiilor de credit pentru finanțarea gospodăriilor și a afacerilor, mulți apelează la creditele vechi și bine testate de la membrii familiei, prieteni sau rude, adică împrumuturi între persoane fizice.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: este legal împrumutul personal? Despre ce e vorba?

A-ți pune astfel de întrebări nu este doar normal, ci și adecvat, întrucât unele forme de evaziune fiscală pot fi întâlnite în împrumuturile între persoane fizice. Creditarea monetară a existat cu mult înaintea creditării oficiale de către instituțiile de credit și își are originea într-o epocă anterioară, când a luat forma unor transferuri temporare de fonduri între prieteni, rude și membri ai familiei. Desigur, aceste forme de împrumut sunt perfect legale și sunt expresii de sprijin și solidaritate care caracterizează afecțiunea familială sau prieteniile profunde între oameni. În plus, acestea permit împrumuturi ușoare (și cu risc ridicat) chiar și celor care sunt restante sau restante.

Astăzi trebuie să ne amintim că aceste împrumuturi interpersonale sunt adesea o formă de sprijin pentru plata facturilor, taxelor, cheltuielilor neașteptate și necesare, la fel ca actuala reducere a creditelor de la bănci sau companii financiare. Așadar, astăzi, creditarea între persoane fizice, fie că este între membrii familiei sau formalizat ca un credit social, are o valoare socială din ce în ce mai importantă și este o formă de creditare pe platformele online. Așadar, dacă unei părți i se permite să împrumute bani, este ușor să te confrunți cu probleme serioase. Prin urmare, chiar dacă între rude și prieteni există multă încredere, este totuși necesară oficializarea împrumutului conform legii, printr-un contract financiar foarte simplu.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: contractul de împrumut între persoane fizice

Efectuarea tranzacției depinde nu doar de încrederea care există între cele 2 părți, ci și de mărimea sumei de bani ce urmează a fii imprumutata între persoane fizice. Evident, atunci când suma este mare, asigurarea cerută este mult mai mare, în timp ce dacă nivelul de încredere este scăzut, formalizarea este, fără îndoială, mai precaută, chiar și pentru o sumă mult mai mica. Un contract de împrumut personal ia forma unui contract financiar sau a unui acord privat și este pe deplin legal dacă părțile implicate convin asupra sumei care trebuie plătită, rata dobânzii așteptată, condițiile și metoda de rambursare și orice garanție acordată.

Ca și în cazul oricărei forme de contract, trebuie acordată o atenție deosebită a ceea ce poate părea banal, dar poate fi, la rândul său, motivul invalidității contractului în sine, de exemplu, acuratețea și caracterul incomplet al datelor cu caracter personal, data contractului, cantitatea, definite în mod specific. Această formulă aduce beneficii atât celui care dă, cât și celui care primește. Dezavantajul este că taxa este mai mare decât cea prevăzută pentru instituțiile de credit, iar dacă nu este formulată corect, există riscul de faliment. Avand in vedere ca ești protejat de un anumit contract, anunturile de tip “Persoană fizică ofer imprumut fara garanții”  nu reprezintă o amenințare sau un lucru periculos. Dar în cazul împrumuturilor de la persoane fizice necunoscute care nu consideră necesar un contract, este foarte posibil sa fie vorba despre o clasică înșelăciune.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *