Am nevoie de bani urgent azi: împrumutul ca ajutor financiar

Oferta de credite de la bănci și companii financiare este din ce în ce mai largă. Sunt cei care cer un împrumut pentru a se căsători, pentru a face o călătorie, pentru locuință… Dar băncile sau companiile financiare nu își rezervă întotdeauna cele mai bune oferte de credit pentru client sau potențial client. Deci, care este oferta potrivită pentru a alege? Înainte de orice este bine de reținut ca este întotdeauna util și necesar sa faci o estimare detaliata care sa indice cuantumul si durata împrumutului. Pentru a avea o gama mai largă din care sa alegi, este bine să faci mai multe estimări la diferite instituții de credit.

Am nevoie de bani urgent azi: factorii de luat în seama

În general, trebuie să acordăm o atenție deosebită estimărilor care ne sunt propuse de bănci sau companii financiare și trebuie să analizăm cu scrupulozitate toate datele care ne sunt furnizate de acestea, întrucât chiar și un mic detaliu poate face diferența. Odată făcută estimarea, primul lucru de luat în considerare atunci când alegeți să solicitați un împrumut este valoarea dobânzii, în special așa-numita DAE. Explicații în cele ce urmează!

DAE (dobânda anuală efectiva) este indicatorul total al costului imprumutului, adică datele reale care indică ce dobândă se plătește la un împrumut și este alcătuită din cheltuielile pe care clientul trebuie să le suporte pentru a obține și achita împrumutul. Atunci când te gândești la un împrumut, trebuie să te bazezi pe valoarea (procentul) DAE.

Un lucru foarte important și care nu trebuie subestimat niciodată este rata pe care trebuie să o plătiți. Ceea ce afectează cel mai mult determinarea ratei lunare sunt: banii primiți ca împrumut de la institutia financiara, durata creditului și rata dobânzii. Evident, este necesar să se înțeleagă dacă se poate face față întregului credit în raport cu venitul lunar. Cea mai bună soluție pentru a evita o povară economică mare din cauza împrumutului ar fi prelungirea duratei, scăzând în consecință cuantumul ratei lunare.

Totuși, pe lângă rata în sine, trebuie să fii atent și la toate comisioanele de plătit instituției de credit. De multe ori, mai multe bănci sau instituții financiare prefera sa perceapă un comision separat fata de rata, în timp ce pentru altele comisionul se plateste odată cu rata. În fine, trebuie spus că împărțirea ratei pe o perioadă mai lungă de timp presupune o creștere a costului pentru clienți și aceasta este subestimată destul de des. Totuși, totul depinde de disponibilitatea clientului și de veniturile pe care acesta le primește lunar.

Mai mult, pentru a obține un împrumut în cel mai bun mod posibil și fără nicio problemă, înainte de a vă baza pe orice instituție financiară este necesar să vă asigurați de fiabilitatea acesteia, poate prin consultarea parerilor clientilor care deja au beneficiat de serviciile instituției în cauză, pentru a nu fi victima unei escrocherii. Pentru a fi siguri că rata dobânzii aplicată rnu este ilegală deoarece poate fi cu mult mai mare decat normalul, este necesar să se identifice „rata prag”, sau dobânda limită.

Dacă o bancă sau o instituție financiară oferă un împrumut la o rată a dobânzii peste rata limita,trebuie sa evitați cu orice preț sa semnați un contract. Va veți spune “Am nevoie de bani urgent azi”, da, dar un împrumut luat fără o analiza atentă poate duce la supraindatorare si la plata unor dobânzi uriașe.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *