Credit cu salariul minim pe economie: ghid informativ

Cât pot împrumuta? Aceasta este întrebarea pe care probabil ți-o pui înainte de a te lansa în proiectul tău. Într-adevăr, ce ar putea fi mai dezamăgitor decât să te proiectezi dacă ideea ta nu este fezabilă! Aflați cum să calculați cât puteți împrumuta în funcție de salariu si ce credit cu salariul minim pe economie ai sanse sa iei!

Pentru a ști cât poți împrumuta, trebuie să ții cont de mai multe criterii.

Venitul
Rata dobânzii
Capacitatea ta de împrumut
Termenul împrumutului
Suma ratelor lunare
Celelalte credite curente

Aceste elemente iti vor permite să determini capacitatea de împrumut, adică suma pe care o poți împrumuta în funcție de salariu. Pentru a calcula cât poți împrumuta, utilizeaza un calculator pentru capacitatea de împrumut. Capacitatea de împrumut este un element important, atât pentru banca ta, cât și pentru tine.

Banca (sau brokerul) dvs. își asumă un risc împrumutându-vă bani: dacă nu vă rambursați creditul, acesta pierde bani. Capacitatea ta de împrumut îi permite să se asigure că ai cu adevărat mijloacele financiare pentru a rambursa împrumutul pe întregul termen convenit.

Pentru tine, acesta este cel mai bun mod de a evita supraîndatorarea: cunoscându-ți capacitatea de împrumut, îți reduci riscul de a nu-ți putea rambursa datoriile, ceea ce este o situație de evitat absolut.

Ce fel de credit cu salariul minim pe economie pot lua?

În Romania, capacitatea de rambursare este în general limitată la 40% din venitul solicitantului. Pentru a afla suma pe care o poți împrumuta cu salariul tău, poți folosi mai întâi un simulator de capacitate de împrumut și apoi un simulator de credit.

Dacă nu aveți datorii și pe o dobândă fixată la 1,85% pe o perioadă de rambursare de 20 de ani, puteți împrumuta de aproximativ 200 de ori valoarea ratelor lunare pe care le puteți rambursa.

După cum ați văzut, cunoașterea sumei pe care o puteți rambursa în fiecare lună este foarte importantă pentru a ști cât de mult puteți împrumuta. Nu este neapărat ușor: dacă ratele lunare sunt prea mici, împrumutul tău va dura mai mult și vei plăti mai mult dobânda. Dacă sunt prea mari, riscați să vă supraîndatorați.

Găsirea echilibrului potrivit este importantă pentru ca împrumutul să funcționeze fără probleme și pentru a vă maximiza șansele de a-l obține.

Suma ratelor lunare pe care o puteți rambursa se numește capacitatea dvs. de rambursare.

Capacitatea de rambursare și capacitatea de împrumut sunt două lucruri diferite. Capacitatea de rambursare se referă la suma pe care o puteți rambursa în fiecare lună. Capacitatea de împrumut se referă la suma totală pe care o puteți împrumuta.

Criteriile folosite pentru a calcula un credit cu salariul minim pe economie:

Pentru a cunoaște posibilele sume de împrumutat în funcție de salariu, trebuie să ții cont de diferite criterii.

Venitul și salariul

Acesta este cel mai important criteriu pentru bănci: a avea un salariu stabil este o garanție necesară dacă vrei să obții un credit personal sau imobiliar.

Venitul luat în calcul este:

Salariul dvs. (temporar sau pe perioada nedeterminata)

Pensia sau indemnizatia

Veniturile din chirie

Împrumutul nu trebuie să vă modifice condițiile de viață. Daca trebuie sa iti adaptezi viata de zi cu zi pentru a-ti putea rambursa creditul, inseamna ca ai cerut o suma prea mare.

Dacă trebuie să-ți reduci cheltuielile pentru a-ți plăti ratele lunare, te-ai putea trezi rapid copleșit și vei vedea cum datoriile tale se acumulează.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *