Cum ajută cea mai sănătoasă pastă de dinți?

Faptul de a fi adult vine cu propriul set de responsabilități. Acum se așteaptă de la tine să ai grijă de corpul, mintea și sufletul tău. Pentru a vă asigura că faceți tot ce vă stă în putință pentru a rămâne sănătoși, este important să acordați atenție micilor detalii. Igiena dentară este pe locul doi după sănătatea dumneavoastră generală în ceea ce privește importanța atunci când vine vorba de bunăstarea dumneavoastră generală. Din acest motiv, trebuie să acordați o atenție deosebită atunci când selectați produsele pe care le utilizați zilnic – în special ceva atât de personal precum cea mai sănătoasă pastă de dinți. Există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți ce pastă de dinți este cea mai bună pentru dumneavoastră și pentru nevoile dumneavoastră. La urma urmei, diferite mărci vin cu propria lor listă de beneficii și dezavantaje. Iată câteva date despre cea mai sănătoasă pastă de dinți:

Ce face cea mai sănătoasă pastă de dinți?

O pastă de dinți bună ar trebui să aibă câteva lucruri: – Trebuie să aibă un pH de 7 sau mai mic. Acest lucru înseamnă că echilibrează nivelul PH-ului din gură. Dacă este prea alcalină, are potențialul de a eroda smalțul.

– Ar trebui să aibă fluorură. Fluorul este cel mai important ingredient dintr-o pastă de dinți și poate ajuta la prevenirea cariilor dentare.

– Nu ar trebui să conțină SLS sau SLES. Acestea sunt substanțe chimice care pot fi foarte dure pentru gingii, provocând inflamații și iritații.

– Ar trebui să conțină ingrediente naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și xilitolul.

Cum să alegi tipul potrivit pentru tine

După cum am discutat, există două tipuri principale de pastă de dinți – cu fluor și fără fluor. S-a dovedit că pasta de dinți cu fluor a prevenit cariile și întărește dinții, așa că este foarte importantă pentru sănătatea orală. Atunci când alegeți o pastă de dinți fără fluor, este important să luați în considerare dacă aveți probleme renale. În caz afirmativ, este posibil să doriți să alegeți o pastă de dinți cu fluor. De asemenea, ar trebui să luați în considerare textura pastei de dinți. Unele paste de dinți pot fi un pic prea abrazive și pot provoca daune dinților și gingiilor. Alegeți o pastă de dinți care nu este prea aspră sau granulată, dar care curăță bine dinții. În cele din urmă, nu uitați că puteți folosi o combinație de paste de dinți diferite! Puteți folosi o pastă de dinți cu fluor o dată pe săptămână, urmată de o pastă de dinți fără fluor în celelalte zile.

În final, sperăm că ai aflat tot ce trebuie să știi despre cea mai sănătoasă pastă de dinți. Alegerea pastei de dinți potrivite vă poate ajuta să mențineți o sănătate orală bună și să preveniți probleme precum cariile, gingivita și dinții sensibili. Deși există câteva tipuri diferite de pastă de dinți disponibile, toate au același scop: să vă mențină dinții și gingiile sănătoase. Așa că nu te gândi prea mult, găsește-o pe cea care funcționează cel mai bine pentru tine!

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *