În căutarea cadoului perfect

Cadourile pot fi simbolice sau pot avea o anumită întrebuințare. În funcție de persoană, eveniment, relația dintre cel care oferă darul si cel care il primește, nevoile persoanei, dorința de implicare, cadourile pot varia. Nu exista un “cadou  universal” care să meargă la toată lumea, doarece toți suntem diferiți și avem dorințe diferite. În general sunt anumite daruri simbolice pe care dacă le oferi gândindu-te prea mult o să dai greș. 

De exemplu poți să oferi: flori (la femei), ciocolată, bani, haine, felicitări, băuturi. Însa nimic nu îți garantează că persoana respectivă se va bucura de cadou sau poate îl va da mai departe. Totuși dacă îți dorești să fie ceva mai diferit, poate pentru o persoana mai specială,cum ar fi un cadou pentru iubit, intervine implicarea si cunoșterea. În funcție de gusturi poți să oferi diferite obiecte, spre exemplu: aparate casnice, carți, jucării, obiecte vestimentare, bijuterii, alimente, obiecte pentru ingrijirea personala( sapun, gel de dus, pasta de dinți etc). Complexitatea unui cadou diferă totuși, poți lua mai multe lucruri care au valoare sentimentală, obiecte handmade, desene, portrete, poze, și te poți încadra și într-un preț mai mic. 

Sunt momente când poate cu o suma mică de bani face mai multe în comparație cu sume imense cumparând lucruri scumpe care poate nu o sa fie la fel de îndragite. Bineînteles, trebuie să ținem și cont de preț pentru a nu fi nici un cadou prea scump dar nici unul prea ieftin. Prețurile unui cadou diferă și de gusturile persoanei și de preferințele ei. Mereu cadourile pentru mamă au fost o parte importantă, acestea semmfică aprecierea față de o persoană, de aceea trebuie să știm cum să le alegem. Când dăruiești un cadou trebuie să te gandești ce-i place persoanei respective deoarece un cadou făcut cu drag este mult mai bun, uneori este chiar mult mai bun decât un cadou forte scump. Trebuie să știi cum să dăruiești un cadou pentru a nu-l face pe cel care-l primește să se simtă stânjenit , sfatul meu este să zâmbiți și să îi ziceți gândurile voastre . Cu toate că se zice că sinceritatea e apreciată mereu, din punctul meu de vedere când vine vorba de primit cadouri nu se aplică. Daca primești un cadou însă acesta nu prea te încânta , nicioadată să nu-i zici acest lucru pentru că o să-l facă pe cel care ți-a dăruit darul să se simtă incomod, trebuie doar să zâmbești și să zici ,, Multumesc frumos! ‘’.

Cand ești invitat la un prieten pentru a lua cina sau pentru a petrece timp impreuna, ar fi frumos din partea ta să aduci o mică atenție, cum ar fi : flori, ciocolată sau ceva de baut. Petreceți câteva momente de neuitat cu cei dragi, simțiți-vă bine, vizionați un film sau puteți da o petrecere, puteți să comandați ceva bun de mâncare și să vă relaxați împreună sau puteți chiar dumneavostră să faceți ceva special de mâncare pentru a-i impresiona. În tot acest timp îi cunoașteți și mai bine iar în scurt timp o să cunoști preferințele prietenilor tăi și o să te ajute în căutatea cadoului perfect.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *